Search found 70 matches

by albertusj
Wed May 13, 2020 6:31 pm
Forum: ZX Spectrum Lounge
Topic: Photo of my TC-2048
Replies: 9
Views: 8872

Re: Photo of my TC-2048

What's the number on that big SCLD chip in the middle?
by albertusj
Wed May 13, 2020 6:27 pm
Forum: ZX Spectrum Lounge
Topic: Photo of my TC-2048
Replies: 9
Views: 8872

Re: Photo of my TC-2048

gorgeous machine!
by albertusj
Wed May 13, 2020 5:28 pm
Forum: ZX Spectrum Lounge
Topic: Timex Sinclair 2048 replica!
Replies: 3
Views: 5424

Re: Timex Sinclair 2048 replica!

:o Nice work!
by albertusj
Tue May 12, 2020 11:07 am
Forum: Development
Topic: New ZX80 cases
Replies: 27
Views: 6010

Re: New ZX80 cases

I am interested and will take two at about $60 - $70 each.
by albertusj
Tue Dec 10, 2019 8:40 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX80 no "K" prompt
Replies: 12
Views: 2155

Re: ZX80 no "K" prompt

Check out the second build at the bottom of my web page:

http://www.myprius.co.za/ZX80.htm
by albertusj
Tue Dec 10, 2019 10:59 am
Forum: Hardware
Topic: ZX80 no "K" prompt
Replies: 12
Views: 2155

Re: ZX80 no "K" prompt

C11 was missing! I forgot to put in one tiny 47pF capacitor. I'm such an idiot!

It gives a "K" prompt now. Thanks, everybody for trying to help.

:-)
by albertusj
Mon Dec 09, 2019 3:47 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX80 no "K" prompt
Replies: 12
Views: 2155

Re: ZX80 no "K" prompt

I plugged in a known working RAM pack (which disables onboard RAM) and also swapped in a known working CPU to no avail. :|
by albertusj
Mon Dec 09, 2019 3:31 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX80 no "K" prompt
Replies: 12
Views: 2155

Re: ZX80 no "K" prompt

http://www.myprius.co.za/zx80error.zip

Sorry for the ZIP file, but I wanted to get as high rez as possible. Two photos of the early build snuck in. :-)

Thank you for trying to help.
by albertusj
Mon Dec 09, 2019 3:06 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX80 no "K" prompt
Replies: 12
Views: 2155

Re: ZX80 no "K" prompt

I'll upload a picture, but there's not much to see. It looks EXACTLY like it does when the K is present (along with all the normal background image artefacts), there's just no "K".
by albertusj
Mon Dec 09, 2019 1:45 pm
Forum: Hardware
Topic: ZX80 no "K" prompt
Replies: 12
Views: 2155

ZX80 no "K" prompt

I was hoping someone could assist me. I built a ZX80 kit which follows the original 1980 track layout. The machine produces a raster complete with little distortions every few pixels and a little kink at the bottom. Exactly as my other working board does, except the "K" prompt is missing. I have tes...