Search found 4 matches

by luigi
Wed Jun 13, 2012 2:23 pm
Forum: Hardware
Topic: I think that I damaged my ZX81
Replies: 21
Views: 8555

Re: I think that I damaged my ZX81

My Z80 works fine !!!!

I have revised all connections into the RF tunner and there was a component which was touching other. I moved it and I tried to connecto to my TV.

Thank you, you have been very kind.
by luigi
Tue Jun 12, 2012 8:18 pm
Forum: Hardware
Topic: I think that I damaged my ZX81
Replies: 21
Views: 8555

Re: I think that I damaged my ZX81

Hi my friends :D I have been very busy. My parents visited to me last week and the weekend I was in Gdansk to view Spanish Team to have the EURO2012 match against Italy. I have tested the voltage at ULA pin 16 and i can read 3.88 Vdc. Does it mean that my Z81 is alive? Could be that the UHF is damag...
by luigi
Tue Jun 05, 2012 4:40 pm
Forum: Hardware
Topic: I think that I damaged my ZX81
Replies: 21
Views: 8555

Re: I think that I damaged my ZX81

Hi, thanks for your responses. The mod that I did is the easiest: connect directly ULA signal to RCA connector. I followed the next steps (in Spanish): http://www.retrogames.cl/zxav.html My problem was a thin thread of solder. I didn't check carefully because I though the solder was fine.... yes... ...
by luigi
Mon Jun 04, 2012 3:33 pm
Forum: Hardware
Topic: I think that I damaged my ZX81
Replies: 21
Views: 8555

I think that I damaged my ZX81

Hi from Spain. Yesterday I was doing the AV mod for display ZX81 in a modern TV. I solded a short cable between the AV conector and the AV signal, previously I had cut the resistence connection. Eerything seemed be fine, but it didn't work. So I saw the connections and I could see the problem... A t...